dijous, 17 de juny del 2010

Moció presentada a l'Ajuntament de Tarragona

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, amb l'adhesió de les associacions, entitats i partits següents:
Assemblea de Joves la Guspira
Ateneu Llibertari Alomà
Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
Cau de Llunes
Comissions de Base (COBAS)
Confederació General del Treball (CGT)
Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau
Endavant
Entrepobles
Esquerra Unida i Alternativa (EUiA)
Joves d'Esquerra Verda (JEV)
Iniciativa per Catalunya (IVC)
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC-CATAC, IAC-USTEC)
La Cuculmeca
Sodepau
Unió Llatinoamericana Catalana


L'Ajuntament de Tarragona rebutja l'estratègia que en els últims 60 anys han mantingut els diferents governs israelians contra el poble palestí, denuncia la matança d'activistes en aigües internacionals i el bloqueig humanitari a Gaza i mostra la seva solidaritat amb el poble palestí, per a això pren les següents decisions:
L’Ajuntament de Tarragona acorda:
1. Condemnar l’atac militar de l’exèrcit d’Israel a la Flota per la Llibertat.
2. Denunciar la passivitat i la falta d'iniciativa dels organismes internacionals, per no haver imposat sancions a la invasió i a les matances indiscriminades, fent cas omís a la legislació internacional.
3. Demanar als governs i les administracions públiques que no impulsin o fomentin acords polítics i comercials amb l’Estat d’Israel fins que aquest no respecti els drets humans, les resolucions de Nacions Unides i el Dret Internacional Humanitari. En el cas de Tarragona, trencar qualsevol relació institucional de l’Ajuntament amb l’Estat d’Israel o amb associacions que li donin suport i demanar a la Cambra de Comerç i al Port de Tarragona la suspensió de les seves relacions comercials amb Israel.
4. Demanar el cessament immediat de la venda d'armes espanyoles a l’Estat d’Israel, alhora que garantir que, mentre que això no es produeixi, al Port de Tarragona no s’hi pugui comerciar amb armament.
5. Demanar l'expulsió de l'ambaixador d'Israel a l'Estat Espanyol per les seves desafortunades declaracions.
6. Rebutjar els productes de consum, culturals o d'entreteniment produïts o protegits per l'Estat d'Israel. Instar el govern espanyol i la resta de governs de la Unió Europea a aturar el comerç d’armes i la cooperació militar amb l’Estat d’Israel.
7. Declarar el seu suport al poble palestí perquè pugui exercir els seus drets socials i polítics, i demanar a la comunitat internacional i al govern israelià que duguin a terme converses pacífiques en condicions d'igualtat i justícia amb el govern palestí.
8. L’Ajuntament de Tarragona organitzarà un seguit d’actes de solidaritat amb Palestina amb la col·laboració de la societat civil i hi convidarà una representació del govern palestí i de la tripulació de la “flota de la llibertat”, així com a l’activista tarragonina Ariadna Jové, la premi Nobel de la Pau Maireád Corrigan Maguire i el qui fou assistent del secretari general de Nacions Unides Denis Halliday.
9. Es farà arribar aquesta resolució als governs palestí, català, israelià i espanyol, a l’Autoritat Portuària i a la Cambra de Comerç de Tarragona així com als mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada