dimarts, 22 de novembre del 2016

Dramatúrgia i memòria històrica

Els col·lectius Tarragona per la Memòria, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i Teatre per la Memòria us conviden a la Xerrada/Taller Dramatúrgia i Memòria Històrica que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre al Centre Cívic de la Part Alta, a càrrec de Raúl Quirós.

Prèviament oferirem una roda de premsa sobre la situació de la “querella  argentina pels crims del franquisme”, a què s'ha sumat l’Ajuntament de Tarragona presentant una denúncia per les 771 persones mortes a causa de la repressió franquista, afusellades o a la presó. També, parlarem de novetats en el cas de Juan Gabriel Rodrigo Knafo, darrera víctima del franquisme a Tarragona. 

Data: 26 de novembre de 20146
Lloc: Centre Cívic de la Part Alta
Roda de premsa: 17 h
Xerrada-taller: 18 h


Raúl Quirós
Fundador de l’associació Teatre per la Memòria. Màster en Escriptura Dramatúrgica per la City University de Londres. Recentment ha estrenat les obres “El pan y la sal” i “Flores de España”, ambdues sobre la memòria històrica en el cas espanyol. Anteriorment va treballar a Londres a "Little Stitches", una peça sobre els rituals d’ablació al Regne Unit. També ha col·laborat amb el National Theatre, Arcola Theatre i Cardboard Citizens. 

“Quan es tracta de recuperar la memòria històrica, a qui encomanem aquesta missió? Als polítics? Als historiadors? Als jutges? A les associacions? Nosaltres pensem que aquesta missió correspon a tots els ciutadans d'un país. Nosaltres, els professionals del teatre, acceptem aquesta responsabilitat i per això hem creat Teatre per la Memòria. 

Teatre per la Memòria ha estat creada per professionals i aficionats al teatre per a la recuperació de la memòria històrica  a través de l'escena. Està dirigit a tota la ciutadania, persones vinculades al teatre o no, que estiguin disposades a assumir la responsabilitat que la memòria del seu país no caigui en l'oblit o en la manipulació d'interessos polítics o propagandístics”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada