dimecres, 5 d’agost de 2015

La Coordinadora recorda les víctimes d’Hiroshima i Nagasaki


El 6 d’agost de 1945, fa tot just 70 anys, l’avió de l’exèrcit dels EUA Enola Gay va llençar la seva càrrega atòmica a la ciutat d’Hiroshima. Tres dies després, un altre avió deixava caure una altra bomba que impactava a Nagasaki. El resultat van ser més de 220.000 persones mortes i l’enverimament de la població per les radiaciones de l’explosió, que continua afectant la salut dècades després.

Aquest dijous, 6 d’agost de 2015, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau us convoca a un acte en record de les víctimes de l’holocaust nuclear al Japó i per denunciar l’arsenal d’armes nuclears en l’actualitat, a més de rebutjar l’armamentisme, el militarisme i la cultura de la violència que ens afecta a tota la ciutadania a tot el món.

L’acte començarà a les 20 hores, al passeig de les Palmeres de Tarragona, amb un taller de creació de fanalets de paper. A les 21.30 h, encendrem els fanals i els dipositarem a l’aigua de la font del Balcó del Mediterrani, plens de dibuixos i de missatges de pau i solidaritat.

Amb aquest esdeveniment, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s’uneix cada any als actes d’homenatge en memòria de les víctimes de les bombes atòmiques que es celebren a la ciutat d’Hiroshima, perquè no quedin en l’oblit i per contribuir a mantenir actiu el debat i la denúncia sobre l’arsenal militar nuclear.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada