dissabte, 11 d’abril del 2015

Campanya per canviar el nom del carrer Pau del Protectorat

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per canviar el nom del carrer Pau del Protectorat, del Barri del Port de Tarragona, pel de Josep Maria Yago i Suau.

L'objectiu de la iniciativa és eliminar una de les referències militaristes a la ciutat, a un carrer que fa al·lusió a la guerra del Rif i que deu el seu nom a una disposició del govern del general Primo de Rivera, pel nom d'una persona com Josep Maria Yago, que va destacar pel seu compromís social i per ser promotor de nombroses iniciatives a favor de la pau, l'antimilitarisme i la defensa dels drets humans a Tarragona.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s'ha posat en contacte amb l'Associació de Veïns del Port i el dijous 16 d'abril, a les 19 h, oferirà una xerrada per informar sobre la proposta de canvi de nom i recollir els comentaris i inquietuds del veïnat al local de l'AAVV, ubicat al carrer Reial, número 9.

En l'acte intervindran membres de la Coordinadora i l'historiador Lluís Balart, que oferirà una presentació sobre l'origen del carrer Pau del Protectorat i els fets històrics a què fa referència.

Més informació sobre la figura de Josep Maria Yago i sobre els motius per canviar el nom del carrer Pau del Protectorat en aquest document:

 

Visiteu el blog de l'Associació de Veïns del Barri del Port.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada