dimecres, 18 de març del 2015

Paraules per la Pau i per la justícia històrica


Com cada primer diumenge de mes, l'1 de març la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau va convocar una nova concentració a la plaça de la Font per reivindicar una societat sense violència i l'eliminació de les estructures militars al món.

L'acte va ser el punt de partida de la campanya de recollida de signatures que hem iniciat per demanar un canvi de nom del carrer de Tarragona 'Pau del Protectorat' pel de 'carrer de Josep Maria Yago i Suau'. D'aquesta manera, la Coordinadora vol que s'elimini una de les referències militaristes a la ciutat, a un carrer que fa al·lusió a la guerra del Rif i que deu el seu nom a una disposició del govern del general Primo de Rivera, pel nom d'una persona com Josep Maria Yago, que va destacar pel seu compromís social i per ser promotor de nombroses iniciatives a favor de la pau, l'antimilitarisme i la defensa dels drets humans. 

El Paraules per la Pau del mes de març va ser també un homenatge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo, jove mort el 6 de març de 1976 durant una càrrega policial a la manifestació que aleshores tenia lloc a Tarragona en protesta per l'assassinat de cinc obrers a Vitòria, tres dies abans. La concentració va acabar amb la col·locació d'un rètol en record de Juan Gabriel Rodrigo i de diversos rams de flors al punt del carrer Unió on va morir, sense que mai s'hagin aclarit els fets. 


La família del jove i la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau reivindiquen que sigui l'Ajuntament de Tarragona qui posi una placa permanent en memòria de Rodrigo Knafo i dels obrers assassinats, com ja va fer l'Ajuntament de Vitòria a petició de familiars i col·lectius per la memòria històrica.


Aquí podeu fer una ullada al full d'aquest mes:

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada