dimarts, 9 de desembre del 2014

15 de desembre: Cinema antimilitarista. 'Checkpoint Rock. Cançons des de Palestina'

Direcció: Javier Corcuera i Fermín Muguruza
Guió: Fermín Muguruza
Fotografia: Jordi Abusada
Música: DAM, Amal Murkus, Safaa Arapiyat, Khalas, Walla'at, Muthana Shaban, HabibAl-Deek, Ayman RR, Shadi Al-Assi, Sabreen, Le Trio Jubran

'Checkpoint Rock: Cançons des de Palestina' és un documental musical creat a partir d'un viatge que Fermín Muguruza i Javier Corcuera van fer a l'àrea de la Franja de Gaça i els seus voltants. Un viatge per un d'aquests llocs on el món sempre té posada la mirada, però del qual ho desconeixem quasi tot. Quina és la música que posa veu a aquest indret del planeta? Quins són els músics més representatius i com creen? Què pensen d'allò que viuen i com ho afronten amb les seves cançons?

Dels anuncis publicitaris i les llums de Tel Aviv a la misèria i la desesperança als territoris ocupats de Cisjordània i al gran camp de concentració en què s'ha convertit la Franja de Gaça, aquesta pel·lícula recull el testimoni de músics de diversos estils en la seva quotidianitat, anant de poble a poble i de checkpoint a checkpoint, en un recorregut que transforma la imatge que habitualment rebem d'aquest territori en conflicte.

Més informació sobre el documental aquí.

Dilluns, 15 de desembre. 19 hores.
Ateneu Llibertari Alomà. C. Miser Sitges, 9. Part Alta (Tarragona)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada