dilluns, 16 de juny del 2014

Lliurament col·lectiu de declaracions d'objecció a la despesa militar a Tarragona

El dissabte 14 de juny, una quinzena de persones va presentar de forma conjunta la seva declaració d'objecció fiscal a la despesa militar a Tarragona. L'acció estava convocada per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i es va iniciar amb una concentració a les 11:30 h a la Delegació d'Hisenda que després es va desplaçar cap a la Subdelegació del Govern.

L'objecció de consciència a les despeses militars o Objecció Fiscal és la negació a col·laborar amb el manteniment de l'exèrcit; és un acte de desobediència civil i una de les formes que té la ciutadania de manifestar el seu rebuig a les guerres i a les estructures de poder que les perpetuen, dins d'un model de societat predador i violent. Tècnicament consisteix a, en el moment de fer la declaració, separar la part de l'impost que correspondria a la despesa militar, i desviar-la cap a un projecte d'utilitat social.


Amb la campanya d'objecció fiscal, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i altres col·lectius antimilitaristes denunciem que la crisi econòmica no ha suposat una retallada del militarisme: com mostren les xifres que publica cada any el Centre Delàs, l'any 2013 la despesa militar calculada a partir de les partides directament relacionades amb el Ministeri de Defensa i les Forces Armades va ser de 17.135,36 milions d'euros, l'equivalent al 4,49% del pressupost total de l'Estat. El 2014 manté uns pressupostos que fan que entre el Ministeri de Defensa, els Programes Especials d'Armament del Ministeri d'Idústria, i el Ministeri d'Interior, hi hagi 16.526,73 milions d'euros destinats al manteniment de l'aparell militar. En un context en què es continuen retallant drets socials i qualitat de vida, i agumenten les desigualtats socials i la precarietat, seguim reivindicant la supressió de la despesa militar i demanem que es destinin els recursos i el coneixement existents a cobrir les necessitats socials i a garantir a tothom una vida digna de ser viscuda.


Més informació sobre l'OF i com fer-la a: www.objecciofiscal.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada