dilluns, 9 de desembre del 2013

La missió de les tropes espanyoles, al Paraules per la Pau

El diumenge 1 de desembre va tornar el Paraules per la Pau, l’acte que cada principis de mes convoca la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau per crear un espai antimilitasta, de participació i art.

A les 12 del migdia, vam desplegar a la plaça de la Font una sèrie d’imatges sobre la intervenció de les tropes espanyoles a l’Afganistan. Imatges que mostren allò que no ensenyen les fotografies de l’exposició “Misión: Afganitán” que, des del dia 17 d’octubre i fins al 5 de desembre, es pot veure a la Subdelegació de Defensa a Tarragona. Segons explica el llibret de presentació d'aquesta exposició, el Ministeri de Defensa vol ajudar-nos a entendre millor, amb un reportatge fotogràfic, “l’esforç i el sacrifici dels vint mil homes i dones que han passat per Afganistan, dels quals un centenar van perdre la vida”.

A la Coordinadora, qüestionem el relat sobre la suposada tasca humanitària de les tropes i la missió de portar la democràcia al país asiàtic que narra l’exposició de la Subdelegació de Defensa. Al Paraules per la Pau, vam recordar que, després d'una dècada, cap dels objectius oficials s’han aconseguit a l’Afganistan, on una part del país segueix sobra el control dels taliban i l’altra sota el control dels senyors de la guerra. En aquest Paraules per la Pau, vam exposar a la plaça imatges de les conseqüències d’una de les intervencions militars amb més víctimes civils de les últimes dècades, originada, com sempre, per interessos materials i geoestratègics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada