diumenge, 1 de setembre del 2013

Paraules per la Pau contra la intervenció militar a Síria

Aquest diumenge, 1 de setembre, ha tingut lloc Paraules per la Pau, l’acte mensual amb què la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s’apropia del carrer per crear un espai de participació i art, i per desenvolupar accions antimilitaristes, a la plaça de la Font de Tarragona. En aquesta ocasió hem encetat el curs amb l'actuació de la banda Blues Trio i mostrant el nostre rebuig a una intervenció militar estrangera a Síria que només causaria més mal a un país que ja està vivint un conflicte sagnant des de fa 2 anys.

Des de la postura antimilitarista de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, avui hem manifestat la nostra reacció ciutadana per denunciar, un cop més, que dissenyar un atac militar i executar bombardejos no pot mai tenir cap efecte humanitari.

No es pot donar suport a la població siriana deixant caure més bombes. Cal cercar una sortida diplomàtica al conflicte. Més intervenció militar només dificulta la situació interna i també contribueix de forma preocupant a estendre la metxa de la violència a la regió.

Per ajudar a posar fi a la violència s’ha d’exigir el cessament immediat del foc mitjançant vies negociades, alçar la veu de les persones que ja estan participant en actes no violents de resistència en aquest país, proporcionar suport a les més de 2 milions de persones refugiades que fugen de la violència, i posar fi a la venda d'armes als règims d'Orient Mitjà, en lloc de contribuir a incrementar i agreujar el conflicte.

En acabar el Paraules per la Pau, ha tingut lloc una concentració convocada per diverses entitats en què s’ha llegit un manifest contra la guerra a Síria. Perquè el militarisme sempre és un desastre i els exèrcits són el problema, no la solució.

Aquí teniu el full del mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada