dimarts, 8 de març del 2011

Paraules per la Pau, mes de març, 2011

Avui el Paraules per la Pau ha ret un homenatge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo, jove que va morir a Tarragona, en una manifestació obrera, l’any 1976, quan es manifestava pels fets de Vitoria.

Aquest diumenge, 6 de març, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha celebrat el desé aniversari del Paraules per la Pau, l’acte amb què, des de l’any 2001, ha estat ocupant la plaça de la Font de Tarragona per rebutjar la presència de vaixells de guerra al port de la ciutat i reivindicar un món sense exèrcits, més lliure i més just.

Avui ens ha acompanyat l'amic Moluco amb el seu saxo-tenor, fet que l'hem d'agrair moltíssim ja que no el vam poder avisar més que el dia abans. Moltes gràcies Moluco per omplir d'humor i notes musicals el paraules per la pau!.



Durant l’acte d’aquest mes, la Coordinadora ha rememorat al jove Juan Gabriel Rodrigo Knafo, qui va morir el 5 de març de 1976 en caure d’un balcó del carrer Unió durant una manifestació ciutadana que protestava, precisament, per l’assassinat a trets de cinc treballadors dos dies abans a Vitòria. Com han explicat els familiars de Juan Gabriel Rodrigo Knafo que han assistit a l’acte, en aquell convuls moment conegut com a transició, va ser impossible aclarir la mort de Juan Gabriel, a qui es pensa que va fer caure la policia, ja que els testimonis que podien donar compte d’allì succeït van ser amenaçats i obligats a desaparèixer de Tarragona.



Al final del Paraules per la Pau, els familiars de Juan Gabriel Rodrigo Knafo i una trentena de persones ens hem dirigit al punt del carrer Unió on va morir el jove, per fer una ofrena de flors i guardar uns minuts de silenci en la seva memòria. Una mort que no va rebre cap atenció ni el 1976 ni durant els 35 anys posteriors, sense que hagi estat possible obtenir justícia i seure a les persones responsables davant dels tribunals.



A l'acte d'avui també hem anunciat la presència del ministeri de defensa a la fira d'ensenyament que tindrà lloc a Tarragona els dies 17 i 18 de març. Tot un exemple de defensa de la pau per part de l'ajuntament.
Aviat penjarem el full de marc de la Coordinadora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada