dilluns, 28 de març del 2011

No a la intervenció a Libia!

Benvolguts i benvolgudes,

Demà dimarts 29 de març, a les 20:00, es farà una concentració a la plaça de la Font per dir no a la intervenció a Libia. A més el proper PxP el 3 d'abril farem una acció plàstica i visual per seguir protestant per la continua solucio armada dels conflictes.
Us deixem amb el comunicat.


No a la guerra. Una altra vegada

Contra l'acció militar a Líbia


Una altra vegada la comunitat internacional, sota mandat de l'ONU, decideix iniciar bombardejos contra un país amb l'excusa de defensar la democràcia. Una altra vegada s'ataca a un dictador que ha estat armat pels països “salvadors”. Una altra vegada és un país amb grans riqueses petrolíferes. Aquesta vegada li ha tocat a Líbia. Una altra vegada des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i l'Alternativa Antimilitarista-MOC ens oposem a una nova intervenció militar. Perquè:

- considerem que els conflictes no es resolen d'aquesta manera. L'experiència i la història ens han ensenyat que sabem com comença una guerra però no com acaba. Sí tenim clar que com a l'Iraq i Afganistan la gent corrent és qui suporta gairebé tot el sofriment.
- els interessos de la UE i d'EUA són clarament oposats als nostres: interessos econòmics i geoestratègics enfront d'interessos que millorin la vida de la gent. Perquè és hipòcrita establir acords comercials en la venda de petroli amb Líbia des de fa anys i no haver pensat en la població civil ni en la democràcia abans.

- és irresponsable, per no dir criminal, vendre armes a un país durant anys i després bombardejar-ho. Europa és qui ha armat principalment al règim de Gadafi i en concret Espanya ha venut des de 2005 armes per valor de 10,7 milions d'euros. Durant el primer semestre de 2010, Espanya va exportar a Líbia equipament militar per valor de 6,8 milions d'euros.
Des de la Coordinadora Tgna Patrimoni de la Pau i l'AA-MOC entenem que davant aquesta complicada situació la guerra no és, ni ha estat, ni serà la solució. Aquells que han provocat aquesta situació i que pretenen solucionar-la de manera militar no van a aconseguir ni la pau ni la democràcia.

Per això, una altra vegada, diem NO A la GUERRA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada