divendres, 5 de novembre del 2010

10 de novembre: torna el judici...

El proper dimecres 10 de novembre a les 13h. tindrà lloc el judici del grup d'activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, per haver fet unes pintades al terra de la rambla nova amb el text: RETALLEM LA DESPESA MILITAR, FEM OBJECCIÓ FISCAL.
Acció emmarcada dins la Campanya d'objecció fiscal a la despesa militar que fem cada any.
Us animem a fer suport en la concentració davant el jutjat d'instrucció número 6 (Al costat de la Rambla Lluís Companys, davant l'església de Sant Pau) a les 12'30h.
Us adjuntem de nou el manifest que vam redactar al respecte, i que potser moltes de vosaltres ja haureu signat.
En fi, si veniu allà estarem reconeixent els fets i dient que:
No ens cansarem de pintar, de cridar o reivindicar que CAP EXÈRCIT DEFENSA LA PAU,
que no volem vaixells de guerra al port de Tarragona, ni enlloc,
que no volem una ciutat, ni una escola militaritzada (sigui per militars, la guàrdia urbana, el cos dels mossos d'esquadra, o per les idees "brillants" del consistori...)
que no volem destinar diners dels nostres impostos a la despesa militar, que no volem fer ni pagar cap guerra,
i... el que faci falta!

MANIFEST

El passat 19 de juny de 2010 activistes i membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau van realitzar una acció (noviolenta) per promoure l’objecció fiscal a la despesa militar (comptabilitzant que aquesta és de 50 milions d’euros diaris a l’estat espanyol). Per tant estem parlant d’una acció de desobediència civil.


Els fets denunciats pel Cos dels Mossos d’Esquadra, amb prèvia identificació, es resumeixen en unes pintades fetes amb plantilla i de dimensions reduïdes, al terra de la via pública. En la pintada es podia es podia llegir:


RETALLEM LA DESPESA MILITAR, FEM OBJECCIÓ FISCAL.


L’acció podria emular les pintades que van fer qui patrocina la candidatura de Jocs del Mediterrani del 2017, entre qui s’hi troba l’Ajuntament de Tarragona.


Les conseqüències no s’han fet esperar i aquest grup d’activistes ha estat imputat i cridat a judici pel Juzgado de Instrucción número 6 de Tarragona.


Davant d’aquests fets manifestem:


Que la qualitat de la democràcia no es mesura per com es tracta a qui està d’acord amb tot, sinó per com es tracta a les persones dissidents.

Que l’objecció fiscal a la despesa militar és un dret civil, per tant les societats democràticament avançades haurien de contemplar-lo.

Que la desobediència civil ha estat, al llarg de la història, i segueix sent la principal eina per assolir aquests drets.

Que les accions de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau sempre són a cara descoberta, mai emparant-se en les multituds o en l’anonimat.

Que la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau crea espais d’art i pau, com les Paraules per la Pau els primers diumenge de mes, conferint a aquesta activitat reivindicativa un component lúdic, participatiu i eminentment cultural.

Que una ciutat que pretén ser Capital Europea de la Cultura no pot maltractar entitats que, d’una forma o altra, treballen per la cultura de la pau, encara que les autoritats locals no estiguin d’acord amb els seus plantejaments.
Que l’espai públic és per a ser utilitzat amb respecte per totes i tots, i no sols per les institucions polítiques locals o nacionals.

Que com creiem que la pau és una causa comuna i principal treballem per ella cada dia i de la manera que considerem justa, legítima i oportuna, no sols quan ho requereix la data determinada o l’interès polític de torn.



1 comentari:

  1. Molt bona feina si senyors, tinc la sort de tindra una gran familia i en Marc al meu cosí, m`ha enviat aquesta notícia per email.
    Tant de bo, tota aquesta merda de despesas militars, tota l'organizació d'un pais aprofitant-se del poble,una crisis mundial que no sabem quan durará, el atur a casa nostra, el descontrol per part de l'Estat de la emigració dulenta que bé a robar i matar, etc...etc...
    Tinc 38 anys i estic cremat, no m'agrada lo que estém vivint i com pot afectar als nostres fills, simplement m'agradaria tindra una resposta que no tinc.
    Nomès pot dir, que tant de bo la vostra lluita ajuntada amb més unió de tothom, hi arribés algun lloc, tant de bo. Una abraçada i ánims, desde Barcelona faig pinya!!!!!

    ResponElimina