diumenge, 3 d’octubre del 2010

Paraules per la pau, mes d'octubre



Avui 3 d’octubre del 2010, primer diumenge de mes, hem tornar a realitzar el Paraules per la Pau, a la plaça de la Font de Tarragona.
Aquest matí hem explicat i preparat el judici que el proper dimecres, 6 d’octubre ens realitzarà a 8 membres de la coordinadora i que més baix us expliquem.
Aquest matí hem fet una pancarta en plàstic translúcid i que lluirem al judici el proper dimecres.
Aquí teniu el comunicat dels fets i la convocatòria de premsa pel judici.

Membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, citats a judici per una acció reivindicativa

El 19 de juny la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau va organitzar una acció simbòlica per denunciar els diners que l’Estat espanyol dedica al manteniment de l’estructura militar i a la preparació de les guerres.

L’acte va consistir a realitzar dues pintades al terra en què es llegia: “Retallem la despesa militar. Fem objecció fiscal”. L’operació pretenia fer arribar a la ciutadania el missatge que, des fa prop de 30 anys, ha estat difonent la campanya d’objecció fiscal a la despesa militar. Una despesa que, si sumem el pressupost destinat al Ministeri de Defensa, les aportacions a l’Otan i l’euroexèrcit, la Guàrdia Civil, la investigació militar pública i el Centre Nacional d’Intel•ligència (CNI), enguany és de 18.609,6 milions d’euros, l‘11,8% dels Pressupostos Generals de l’Estat.

En plena campanya de declaració de la renda, l’acció simbòlica i informativa que el grup d’activistes va dur a terme a la Rambla Nova de Tarragona emfatitzava el fet que la societat civil pot desobeir aquest absurd; fent objecció fiscal, les objectores i objectors desviem de la nostra declaració d’impostos el percentatge de diners que el govern destina a defensa i, a canvi, l’invertim en un projecte o col•lectiu que treballi pel foment d’un desenvolupament social, just i solidari.

Els mossos van identificar les persones participants a l’acció del mes de juny i, setmanes després, vam rebre una citació per un judici de faltes, que tindrà lloc aquest dimecres.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau us convoca al judici el dimecres 6 d’octubre, a les 10h15 al jutjat nº 6 de Tarragona, per explicar els fets i denunciar com unes pintades al terra, que no han malmès l’espai públic i que s’esborren amb l’aigua i les petjades dels vianants, han estat causa d’una acusació i una citació a judici a un grup de persones que treballen pel foment de la cultura de pau a la ciutat.

També, volem evidenciar que un mateix fet: pintar l’asfalt del carrer amb finalitats divulgatives, no té le mateixes conseqüències per a tothom. L’Ajuntament pot pintar el terra de tota la ciutat amb missatges per promocionar la candidatura de Tarragona als Jocs Olímpics del Mediterrani, però la ciutadania no pot deixar un parell de marques per difondre les seves idees.

Esperem comptar amb la vostra assistència al judici i agraïm la difusió que en feu d’aquests fets.

Tarragona, 3 d’octubre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada