dimecres, 27 de maig del 2015

Qui ens defensa dels vaixells de guerra?


Un cop més, el port de Tarragona rep l'atracament de vaixells de guerra, en aquesta ocasió, de l’Armada espanyola. El patruller 'Infanta Elena', que forma part dels exercicis de seguretat marítima MARSEC 15, atraca a la ciutat el dijous 28 de maig i es pot visitar en horaris de portes obertes a la ciutadania.

Aquest vaixell no està fent tasques mediambientals, ni tampoc humanitàries. És un patruller de guerra, i ja sabem quina és la seva tasca: el control de la immigració il·legal. La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau denunciem, i per descomptat no compartim,  aquesta manera de resoldre els conflictes, sense anar a l’arrel del problema: la violència, la misèria i les desigualtats.

És per això que des de la Coordinadora reiterem que:
  • Ens oposem a l'atracament de vaixells militars a la nostra ciutat, perquè no compartim els valors de l’enfrontament, la violència, l’obediència i disciplina cegues, la jerarquització, l’exaltació de l’odi i de la por, que són consubstancials a l'exèrcit. Acollint els vaixells al port, s'aposta per la resolució violenta dels conflictes, en donar suport a les activitats de manteniment de les estructures militars.
  • El port de Tarragona és una infraestructura civil, no militar. No es poden militaritzar les nostres vides ni els espais que, com el port, que pertanyen a tota la ciutadania.
  • No creiem en la missió humanitària i de servei a la societat que expliquen que fan: protecció del medi ambient, vigilància de pesca... Aquestes no són les funcions de l'exèrcit, i són activitats que poden portar a terme altres serveis.
  • Ens agrada Tarragona com a ciutat de trobada i d’acollida, i també de diàleg com a forma de resolució de conflictes i construcció de la pau.
  • La presència de l'exèrcit no ajudarà la nostra ciutat a esdevenir més pròspera, sostenible i socialment avançada, ans al contrari. Suprimir la despesa militar i invertir recursos en educació, cultura, sanitat, sostenibilitat i serveis a la comunitat és el que realment ens defensa de la pobresa, la degradació ambiental, les desigualtats en salut i la precarietat.
NO ALS VAIXELLS DE GUERRA AL PORT DE TARRAGONA. HI HA COSES MILLORS PER VEURE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada